tisdag 6 september 2011

Vilka är fördelarna?

Varför har vi IPad till alla elever i en etta?

Idéen kommer från vår rektor som var nyfiken och ville satsa på detta. När jag sen fick frågan om jag ville ha det i min klass, var svaret för mig självklart. Min egen erfarenhet av det är väl egentligen bara att min man köpte en tidig modell, som han sålde igen. Men framför allt blev jag nyfiken för att en av mina väninnor hade köpt en och berättade hur enkel den var för hennes tvååring att använda. Efter det började jag läsa en del om det här på nätet.

Jag kom ganska snabbt fram till att den är utmärkt till förskola och de tidiga åren i skolan, p g a att den är så användarvänlig. Inga instruktioner behövs, barnen bara provar sig fram!

Den kräver ingen inloggning, utan är igång bara de lyfter på locket! Tänk vad skönt att slippa krångel :)
Inga sladdar. Enkel och lätt att ha i händerna, ja eller i väskan.

Framför allt så ser jag den som något lustfyllt och motivationshöjande, där eleverna kan känna att de leker/spelar. Men i själva verket lär de sig något nytt!

I undervisningen kommer vi att använda den till bl a ordbehandling, göra presentationer med bild och text, fotografera, filma, skapa musik och så klart alla appar som har övningar som förstärker våra aktuella undervisningsmål.

Detta är de fördelar vi ser idag, men jag är ganska säker på att det kommer mera...!

/Annika

1 kommentar:

  1. Visst är iPad kul! Jag håller med dig om användarvänligheten vilket gör att även vi i förskolan och med de yngsta barnen kan arbete med digitala verktyg! Kör hårt!
    Kika gärna in hos mig http://fskhjartaikt.blogspot.com/

    Line

    SvaraRadera