måndag 5 september 2011

Idag kom tomten!

Då är vi igång på Västerskolan i Knislinge!

Idag kom då våra efterlängtade IPads! Efter beslut av rektor så har alla elever i just min etta fått var sin Ipad. Med mycket spänning ser jag och de fram emot arbetet. Ja, hur det ska bli har vi ingen aning om :)

Mitt under musiklektionen idag kom vår rektor och knackade på dörren. Hon meddelade glatt att IPadsen hade kommit! En och en fick alla i klassen gå till hennes kontor för att välja vilken färg de ville ha på sitt fodral och så klart hämta sin padda. Det var sannerligen inte lätt att gå på lunchrast idag när alla bord i klassrummet var fyllda av fina kartonger med paddor i.

Men efter lunchen tog vi så tag i uppackningen av våra paket. Alla sjuåringar klarade galant det själva. Det var bara att se till att "locket" fästes på rätt håll så att magneten höll. Sen var de fullt sysselsatta!

Det är verkligen så sant att det inte behövs många instruktioner för att förstå en IPad! De tittade på varandra och testade sig fram. Underbart att se! Vi hade sett till att det fanns ca 30 appar på dem när de kom, så eleverna hade lite att kolla in. Böcker, appar med bokstäver och siffror om vartannat, planeter, fågelkvitter och hänga gubben. Men framför allt fastnade de för Garageband, där de kan skapa musik och kameran! Snart filmades det hej vilt i klassrummet och jag tror nog att jag i all hast fick sjunga en liten sång när ett par av eleverna filmade ;)

Alla ville så klart låna med Ipaden hem, men vi väntar fortfarande på att alla ska få var sin väska att lägga den i, som ett extra skydd. Hoppas de kommer snart, för det lär bli frågor kring detta varje dag :) Vi ska också göra klart ett informationsblad till föräldrarna kring vad som gäller med t ex försäkringar.

Imorgon ska vi ta alla ettor på skolan på utflykt och då ska vår klass så klart ta med några Ipads, så att vi kan dokumentera dagen!

Mitt nya motto- Det handlar om att se möjligheter och inte begränsningar!
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar