onsdag 7 september 2011

Testa hörlurar och spåra S

Idag har vi testat IPaden vid flera olika tillfällen.

Först i morse fick alla sina hörlurar och fick sen prova en engelsk app (Learning Pad) med både siffror, bokstäver och ljud. Mycket av tiden gick till att gå runt och kolla så att alla visste hur man satte i hörlurarna och hur man skruvade upp och ned ljudet. Tre av eleverna hade appar som på något sätt hängde sig. De kom inte igång! Jag provade i eftermiddag att installera om dem, men det hjälpte inte. Vi får hoppas att det inte kommer att hända ofta. Lite frustrerande!

Efter introduktion av bokstaven S fick alla prova att spåra bokstaven i appen (ABC Print). Det gick kalasbra! De lärde sig snabbt hur de skulle skifta mellan stor och liten bostav och hur de sen suddade. Eleverna skrev snabbt flera S som de glatt visade upp!

Efterarbetet av gårdagens utflykt blev att jag kopplade IPaden till kanonen i taket och visade alla bilder vi tog igår och vad vi filmade. Vi pratade om vad vi upplevde, skrattade till filmen och efter det skrev vi en text på blädderblock tillsammans om vad vi kom ihåg. Massor av händer i luften :) 

I eftermiddag fick de lite fri tid med sin IPad när de hade läst upp sin läsläxa. De har så mycket de vill upptäcka och längtar till de får ta hem dem. Men innan det sker vill vi få vadderade väskor levererade. I väntan på dem försöker jag ge dem lite små stunder här och var. Att få visa mamma eller pappa på eftermiddagen är också en lycka hos eleverna. De är så stolta!

/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar