fredag 10 februari 2012

Så är jag nu alldeles upprymd av dagens nationella nätverksträff om iPads i Nacka! Konferensformen (unconference) var mycket lyckad. Alla deltagare var en del av upplägget och kunde själva välja vad som skulle diskuteras under dagens fyra olika pass. Så med andra ord tycker inte jag att man kan gå ifrån en sådan här konferens och vara missnöjd. Det är ju upp till var och en vad man gör det till!

Vad tar jag med mig från dagen?

Under det första passet blev jag inspirerad att delta i ipadpanelen.se med min klass. Det bara måste jag göra! I den bloggen recenserar eleverna appar. Mitt i prick tycker jag, det är ju de som är användarna!

På det andra passet ville jag diskutera en till en, eller en till många? Där blev det mycket av mina erfarenheter som delades till andra, kul! Dessutom flera tips om bra tillbehör till iPaden. Både bra fodral och hörlurar!

Efter lunch valde jag att delta i en grupp som diskuterade iPad i musikundervisningen. Det blev en mycket bra genomgång om hur man skapar musik i appen Garageband. Det var precis vad jag behövde! Nu ska jag hem och låta eleverna skapa :) Avslutningsvis fick jag också bra apptips i t ex Falling stars, som var helt underbar!

Sista passet för dagen var jag också initiativtagare till. Där blev rubriken " iPad och läs- och skrivutveckling". Mitt mål var inte en massa apptips utan att verkligen prata och diskutera hur man kan ta steget "vidare" och använda iPaden på andra sätt för att lära eleverna läsa och skriva. Jag fick många matnyttiga tips kring bl a böcker i iBooks. Jag delade med mig av det jag gör och det är kul att höra andras kommentarer kring det! Det blir ju lite ensamt när man är ensam pedagog på skolan att arbeta med iPads. Lite skillnad mot idag ;)

Jag känner mig tacksam och glad över att jag fick vara en del av den här dagen. Mer sånt tack!
Snacka om fortbildning :)

/Annika

3 kommentarer:

  1. Ja, vilken dag det blev! Tack för allt du bidrog med!

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt beskrivet och kul att du bidrog med så mycket och bra utvärdering. Glöm inte att fortsätta sprida dina erfarenheter.

    SvaraRadera
  3. Underbart att läsa om hur iPadden kan användas vid studiebesök

    SvaraRadera