måndag 13 februari 2012

iPaden hos ambulans och brandkår

Taggad upp till tänderna, är jag då tillbaka hos mina pärlor i klass 1A på Västerskolan! I morse började jag presentera fenomenet att recensera saker, t ex appar. Klassen tände verkligen på idéen att blogga på iPadpanelen tillsammans med andra elever runt om i Sverige. Vi började direkt med att kommentera på de appar vi har testat i klassen.

Imorgon ska jag och klassen på studiebesök på brandstation och ambulans. Klassen fick i idag frågan om hur vi kan använda iPaden när vi ska dit. De fick diskutera i grupper och kom fram till detta:

* Vi kan skriva frågor i Pages och sen skriva in svaren där imorgon när vi ställer frågorna. Man kan höra om man har skrivit rätt när man trycker på "TALA"
( Helt underbart tänkt! Vi skrev frågor direkt!)

* Vi kan skriva frågor på papper och sen filma när vi intervjuar.
(Detta tyckte några var bättre och skrev direkt sina frågor på papper :)

* Vi kan fotografera runt om där vi är, t ex inne i brandbilen.

Jag kan inte annat än att citera en kollega som sa:
- Det blir ett helt gäng reportrar som kommer till brandstationen imorgon!

Ser verkligen fram emot besöket och se hur det fungerar! Det känns extra bra att vi precis idag fick "Snap Shields" som skyddar paddorna lite extra i hörnen.

Här kommer en bild från iPadkonferensen i fredags.Avslutningsvis fick vi deltagare hjälpas åt att fylla i favoritappar alla kategorier. Trevligt!

/Annika

1 kommentar:

  1. Wow! Sitter och läser lite på bloggen! Ska bli härligt spännande att titta in här igen. Är själv lärare ( i en femteklass just nu) i Vinslöv. Drömmer om paddor/laptops 1:1!
    Sonen går i ettan - hittar säkert massa tips som kan hjälpa honom i hans läs- och skrivinlärning!
    TACK!

    SvaraRadera